Sköt björn på stånd för finnstövare

Kårböle (JJ) Efter knappt två timmars jakt i morse kunde Johan Olsson, Delsbo, fälla en björn för finnstövaren Bull.

Johan Olsson sköt idag en björnhane på fast ståndskall för finnstövaren Bull.

Tidigt i morse vid 04-tiden var det bara fem grader varmt i Kårböleskogarna i Gävleborgs län. När hundföraren Stefan Lindström gav sig iväg ut med sina finnstövare Bull och Lynx, tillsammans med ett par jaktkompisar gjordes en björnobs.

– Björnen gick upp i ett berg och vi postade ut runt omkring, samtidigt som jag och Stefan hade en fri roll och kunde flytta oss. Vi började med att släppa både Bull och Lynx, de hittade björnen men sedan blev det något skit. Troligen började Lynx jaga älg, men vi kopplade och tog om på nytt.

– Eftersom Bull är jäkligt skicklig på att spåra fick han jobba själv och han hittade också björnen. Det blev stånd och gångstånd i cirka 40 minuter. Därefter blev det stånd ganska nära där jag stod och jag smög in på ståndskallet och kunde skjuta björnen på 15-20 meter. Vi hade en enormt bra jakt och Stefans hundar håller verkligen hög klass, understryker Johan Olsson.

Björnen var en hane på 90 kg. Jägarna kan inte fortsätta jaga idag då temperaturen i Kårböleskogarna nu ligger på 24 grader.

– Nej, vi laddar för morgondagen, nu ska vi grilla och ta igen oss. Det är gott om björn i markerna och vi fortsätter så länge tilldelningen tillåter. Våra marker ligger både på Gävleborgssidan, där dagens björn sköts, men vi kan också jaga på Jämtlandssidan, berättar Olsson.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser