Sköt björn i nödvärn

Norderåsen (JJ) Janne Sundqvist från Norderåsen blev i helgen attackerad av en stor björnhanne som han tvingades skjuta. – Man hinner inte tänka så mycket. Det var bara att bestämma sig för att skjuta eller inte skjuta, berättar han för länstidningen Östersund.

Janne Sundqvist var ute tillsammans med sin son och jagade älg mellan Norderåsen och Trekilen när de hörde att hunden började skälla.
När Janne Sundqvist kom fram till vad han trodde var ett grävlingsgryt fick han se att det var en fångstgrop som hunden skällde mot. Ungefär i samma ögonblick så tittade en björn ut från det ide han ordnat åt sig i gropen. När björnen fortsatte mot honom sköt han björnen på cirka två meters avstånd.
Polisen har startat en utredning men säger att det inte finns något som tyder på att jägaren inte handlat i nödvärn.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser