Sköt älgkalv på fel tid- åtalas

Uppsala (JJ) Med ett skott fällde en uppländsk jägare en älgkalv en dag i höstas. Mannen har nu åtalats eftersom älgjakten inte hade börjat i Uppland när kalven fälldes.

Älgkalven sköts den 11 oktober i trakterna av Skokloster två dagar innan älgjaktspremiären. Jägaren åtalas nu för brott mot jaktlagen.

Mannen har medgett att han skjutit älgen men hävdar att det berodde på ett missförstånd om vilket vilt som var lovligt byte vid jakten och att han därmed saknat uppsåt att begå något brott.

Åklagaren har begärt att jaktkamrater till mannen ska höras vid den kommande rättegången. De ska bland annat berätta om vad som sagts om lovligt byte vid den genomgång som hölls före jakten den aktuella dagen. Enligt åtalet har mannen agerat oaktsamt när han fällde älgkalven på fel dag, skriver Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser