Sköt 23-taggare – rädd för jägarhat

Ljusdal (JJ) Den jägare som den gångna helgen fällde en 23-taggare i Hälsingland vill inte utsättas för jägarhat. Därför väljer han att vara anonym.

Ljusdals-Posten berättar att mannen sköt älgen i trakterna av Letsbo. Det är den andra stora älgen som jägaren skjuter i området.

– Då var det en 16-taggare på nästan samma ställe. Så det dröjer kanske inte så lång tid innan jag fäller en stor älg till. Det finns gott om storoxar, det gör det faktiskt. säger jägaren till Ljusdals-Posten.

Han vill inte utsättas för att jägarhat via sociala medier eller i sin telefon. Därför offentliggör han inte sitt namn när han berättar om sitt fina byte.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser