Skolverkets förslag får tummen ned

Skolverkets Bengt Wiedow har sänt ut ett förslag om att lägga ner jaktutbildningar på remiss. Syftet är att minska risken för skolskjutningar. Sverigedemokraterna ställer sig djupt kritiskt till förlaget.

I förslaget från Skolverket vill man avskaffa jaktutbildningar. Att få utbildning i att hantera vapen och jaga under skoltid har upprört utredaren Bengt Wiedow.

– Det är ett märkligt förslag där man undrar hur de tänkt. Man kan fråga sig hur många skolskjutningar i Sverige som kan härledas till att gärningsmannen i fråga gått jägarutbildningen? Snarare tvärtom, då dessa personer får lära sig att hantera vapen mycket varsamt och med största säkerhet.

– Sverigedemokraterna ställer upp bakom landets 300 000 jägare och framtida elever med att aldrig bifalla ett sådant förslag i kammaren, säger Stefan Jakobsson, SD, skolpolitisk talesperson.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser