Skogens mångfald- fotoutställning Naturrum Siljansnäs

Siljansnäs (JJ) Den 15:e juni startar fotoutställningen Skogens mångfald på Naturrum Siljansnäs. Fotograferna Hans Ersson, Lars Nordanbro och Thomas Jågas från Falun ställer ut bilder som illustrerar skogens mångfald.

Thomas Jågas
De tre fotograferna gör en gemensam men samtidigt personlig tolkning av vad Skogens mångfald står för. Här blandas smålommen rop på en blank skogstjärn med suggestiva skogsstämningar och björnens spår i vårsnön, bara för att nämna något.

I inbjudan till utställningen skriver Naturrum Siljansnäs:

Vår skog erbjuder en obegränsad möjlighet till upptäckter för den som söker sig in i den. För en fotograf finns här en outtömlig källa av motiv att ösa ur. Nya upptäckter kantar varje strövtåg över knotiga tallhedar, trolska granskogar och mystikinsvepta dimmyrar.

Hur motiven fångas är knuten till varje enskild fotografs personliga relation till skogen. Gemensamt för oss tre är däremot drivkraften att genom våra bilder fånga skogens själ och väsen. Vi gör det för att väcka intresse och vilja att bevara skogens alla värden för såväl växter, djur och människor.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser