SKK tar ton i vargfrågan

Kungsbacka (JJ) Svenska Kennelklubben höjer nu rösten i vargfrågan och kritiserar Naturvårdsverket ordentligt i sitt remissvar kring myndighetens förslag på gentisk förstärkning av vargstammen.

SKK menar att Naturvårdsverket glömmer hundägarna i sitt förslag. Arkivfoto: Per Jonson

Svenska Kennelklubben (SKK) tycker att Naturvårdsverket inte tar hänsyn till de människor och hundägare som bor där vargförekomsten är som störst.

Naturvårdsverkets plan att genetiskt stärka den svenska vargstammen kritiseras i remissvaret på flera punkter.

Bland annat anser SKK att genetiken fått för stort utrymme och att den inte tar hänsyn till mänsklig verksamhet, som den uråldriga traditionen med löshundsjakt.

SKK föreslår att Naturvårdsverket återkallar förslaget och fokuserar på att genom jakt förvalta vargstammen till den av Riksdagen beslutade miniminivån för att uppnå gynnsam bevarandestatus, skriver de i ett pressmeddelande.

Läs hela remissvaret här>>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser