SKK tar ton i vargfrågan

Kungsbacka (JJ) Svenska Kennelklubben höjer nu rösten i vargfrågan och kritiserar Naturvårdsverket ordentligt i sitt remissvar kring myndighetens förslag på gentisk förstärkning av vargstammen.

SKK menar att Naturvårdsverket glömmer hundägarna i sitt förslag. Arkivfoto: Per Jonson

Svenska Kennelklubben (SKK) tycker att Naturvårdsverket inte tar hänsyn till de människor och hundägare som bor där vargförekomsten är som störst.

Naturvårdsverkets plan att genetiskt stärka den svenska vargstammen kritiseras i remissvaret på flera punkter.

Bland annat anser SKK att genetiken fått för stort utrymme och att den inte tar hänsyn till mänsklig verksamhet, som den uråldriga traditionen med löshundsjakt.

SKK föreslår att Naturvårdsverket återkallar förslaget och fokuserar på att genom jakt förvalta vargstammen till den av Riksdagen beslutade miniminivån för att uppnå gynnsam bevarandestatus, skriver de i ett pressmeddelande.

Läs hela remissvaret här>>

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser