Skjutförbud i Örkelljunga?

Öreklljunga (JJ) Utredningen av bullret från Skyttecentrum i Örkelljunga måste göras om efter ett beslut av länsstyrelsen. Skytteföreningarna vill fortsätta men grannar vill stoppa skjutningarna i Bjärabygget.

  För drygt ett år sedan gav Söderåsens miljöförbund föreningarna tillstånd att fortsätta att skjuta på de tider som de har i dag. Utredningen visade att ljudnivån inte överskred riktvärdena som finns i Naturvårdsverkets allmänna råd.

Nu har grannbyarna Svinstorp och Sonnarp  som vill ha ett skjutstopp vunnit en delseger och fått länsstyrelsen att riva upp miljömyndighetens beslut för en ny prövning. Utredningen är enligt länsstyrelsen inte utförd på sådan sätt att den kan anses vara lämplig att använda som underlag i bedömningen.

Kjell Andersson i Svinstorp är nöjd med att det blir en ny prövning och har tidigare sagt att man inte kan acceptera 60 skjutdagar om året.

Jonny Lundblad, ordförande i jaktskytteklubben, konstaterar att både kommunen och miljömyndigheten fått bakläxa och att man litade på deras beslut.

– Vi får se vad de kräver av oss nu. Men vi kommer inte att stänga banan. Vi skjuter inte ens så mycket som vi skulle kunna enligt beslutet. Jag tror att kommunen vill ha kvar skyttecentrum. Det har lagts mycket pengar på anläggningarna från föreningarna, säger han, till Landskrona-Posten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser