Skjuten av italiensk jägare

Lycksele (JJ) Jimmy Holmqvist, 26 år, Idvattnet, Vilhelmina blev skjuten i huvudet av en italiensk ripjägare under jakt i västerbottensfjällen. Jimmy hade tur och överlevde. Den italienske jaktgästen fick göra patron ur och omedelbart resa hem.

Olyckan inträffade under ripjakt i Tärnafjällen där Jimmy fungerade som jaktguide för två italienska jägare. Det var när en ripa lättade från marken och flög bakåt mot Jimmy som jägaren vände sig om och sköt rakt mot guiden. Jimmy hann uppfatta faran och vände sig om. Det mesta av hagelsvärmen tog i ryggsäcken men några hagel träffade i huvudet och i axeln.
Jimmy fick vandra nio kilometer och sedan åka bil till sjukstugan i Tärnaby. Därefter blev det ambulans till Lycksele där man fann att åtta blyhagel satt inborrade i skallbenet och två hagel fanns i axeln. Jimmy har fortfarande problem med öronsusningar efter olyckan. Jaktolyckan är polisanmäld.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser