”Skjut fler vildsvin”

Göteborg (JJ) LRF Väst vill införa en nollvision för vildsvin i Västra Götaland. Ronny Johansson, ansvarig för vilda djur inom LRF Väst anser att vildsvinen inte hör hemma i länet.

LRF uppskattar den svenska vildsvinsstammen till cirka 80 000 djur vilket skapar problem för bland annat mjölkbönderna.
Vildsvinen bökande ökar risken för jord i ensilaget som ges till korna. Jorden kan innbära sporer i mjölken och mindre betalt för bonden.LRF uppmanar markägarna att skjuta de vildsvin man ser innan problemen blir för stora.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser