Skärpt jaktlagstiftning i Polen på gång

Polen (JJ) Polen kan komma att införa betydligt mer restriktiva jaktlagar. De senaste dagarna har flera upprop och från jägarhåll figurerat på sociala medier.

Enligt de uppgifter som cirkulerar på sociala medier ligger ett lagförslag redo i Polen som kommer inskränka jakten på flera fronter.

Engelska Fieldsportchannel.tv listar det nya polska lagförslaget. Bland annat ska barn under 18 år ej få deltaga i jakt. Träning av jakthundar på levande vilt förbjuds, däremot ska det fortfarande var möjligt att jaga med löshund.

Aktivister som stör jakt kommer ej lagföras. Det ska också genomföras regelbundna medicinska tester på jägare.

Torbjörn Larsson, Ordförande på Svenska Jägareförbundet kände till att något var på gång i Polen men blev som så många andra jägare överraskad.

– Den polska jägarorganisationen har inte varit så aktiv i sitt arbete på den sameuropeiska arenan. Generellt kan man säga att östeuropeiska länder inte jobbat så hårt som exempelvis Sverige på att öka den jaktliga acceptansen i samhället. Jakt har blivit politik.

Svenska Jägareförbundets representant i Bryssel, Johan Svalby, som arbetar i den europeiska jägarorganisationen FACE ska nu ta fram ett underlag kring situationen i Polen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser