Skarp kritik mot regeringen

Stockholm (JJ Regeringen har lagt sig platt för EU. Det anser Svenska Jägareförbundet och sametinget som i ett öppet brev till jordbruksminister Eskil Erlandsson kritiserar regeringen för hanteringen av fjälljakten.

Owe Wiktorin, ordförande i Jägareförbundet och Lars-Anders Baer, ordförande i sametinget, skriver att regeringen la sig platt när den uppmanade berörda myndigheter att ändra regelverket för att undvika eventuell kritik från EU-kommissionen.
Förra åre införde länsstyrelsen i Norrbotten skärpta regler för utländska jägare. Detta kritiserades av trusitföretagare från Norrbotten, sågot som fick EU att begära en förklaring från regeringen. Beslut i frågan väntas inom kort.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser