Skarp kritik mot regeringen

Stockholm (JJ Regeringen har lagt sig platt för EU. Det anser Svenska Jägareförbundet och sametinget som i ett öppet brev till jordbruksminister Eskil Erlandsson kritiserar regeringen för hanteringen av fjälljakten.

Owe Wiktorin, ordförande i Jägareförbundet och Lars-Anders Baer, ordförande i sametinget, skriver att regeringen la sig platt när den uppmanade berörda myndigheter att ändra regelverket för att undvika eventuell kritik från EU-kommissionen.
Förra åre införde länsstyrelsen i Norrbotten skärpta regler för utländska jägare. Detta kritiserades av trusitföretagare från Norrbotten, sågot som fick EU att begära en förklaring från regeringen. Beslut i frågan väntas inom kort.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktjournalens grundare död

Grundaren av Jaktjournalen och Fiskejournalen, Otto Elander, har avlidit i en ålder av 80 år. Jaktjournalens förste chefredaktör, John Duff, skriver här ett minnesord om sin chef.

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?
ANNONS ▼

Annonser