Skånsk jakthärva sväller

Skåne (JJ) Härvan med jägare som anser sig lurade på skånsk godsjakt sväller. – Jag har kännedom om 18 person som betalat sammanlagt 185 000 kronor för jakt som säljaren inte har rätt att sälja, berättar Christoffer Frank.

Han svarade på en Blocket-annons om jakt på ett gods. Säljaren bjöd på kaffe och visade markerna.

Problemet är dock att säljaren inte har någonting med jakten på det aktuella godset att göra.

Markägaren har i Jaktjournalen uppmanat alla som lurats att polisanmäla mannen.

Det första beskedet från polisen var att Christoffer Frank och de övriga jägarna som känner sig lurade måste driva saken civilrättsligt.

Det beslutet har överklagats till åklagarkammaren i Skåne.

– Därifrån har vi inte hört någonting ännu. Däremot har det också dykt upp andra personer som blivit lurade. En har förskottsbetalat 12 500 kronor för en plattsättning som aldrig blivit utförd, berättar Christoffer Frank, som hoppas att polis och åklagare inleder en förundersökning.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser