Skånevarg fastnade på film

Skåne (JJ) Länsstyrelsen i Skånes viltkameror har för första gången lyckats filma en varg. Vargen gick förbi kameran som var uppsatt norr om Lönsboda den 24 februari.

– Allt tyder på att det är samma varg som har rört sig i området under en längre tid. Vi har också säkrat en spillning från vargen, som vi har skickat iväg på analys. Snart får vi veta vargens kön och var den kommer ifrån, säger Nils Carlsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen Skåne har tillstånd att sätta upp högst 20 övervakningskameror i naturen för att kartlägga rovdjurs rörelser i Skåne. Det rör sig om så kallade åtelkameror, som får vara uppsatta i högst två veckor på samma plats. Om människor fastnar på bild raderas de från filmen.

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser