Skåne hakar på löshundsjaktförbudet

Skåne (JJ) Länsstyrelsen i Skåne följer grannlänens linje och inför ett förbud mot hundanvändning på jakt eller jaktträning augusti ut.

Den svenska naturen påminner på många håll mer den sydeuropeiska nu efter den långa perioden av torka. Inte mycket grönt kvar. Foto: Per Jonson

I går eftermiddag meddelade länsstyrelsen i Skåne via ett pressmeddelande att även Sveriges sydligaste län inför ett förbud mot jakt- och jaktträning med hund nu i augusti.

– På grund av det extremt varma och torra vädret är djuren i väldigt dålig kondition. Vädret har inte bara slagit hårt mot lantbrukarna i Skåne, det påverkar även viltbeståndet. – Särskilt älgen blir värmestressad redan vid 15 grader så om man jagar med hund i den här värmen far de väldigt illa. De behöver lugn och ro i nuläget, säger Nils Carlsson, viltexpert på Länsstyrelsen Skåne.

Enda undantaget till förbudet gäller eftersök av skadat vilt samt apportering.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser