Skandinaviens största skyttebiograf öppnad

Många nyfikna passade på att besöka invigningen. Foto: Max Steinar Staffanstorp (JJ) Skandinaviens största skyttebiograf har slagit upp dörrarna. Företaget Jakt och Skytte i Staffanstorp smygstartade anläggningens skyttebiograf i lördags även om en del arbete med den tillhörande butiken kvarstår.

Det stora dragplåstret i helgen var trots allt skyttebiografen. Många jägare fanns också på plats för att prova på att skjuta mot de olika filmsekvenserna, där bland annat vildsvin kommer rusandes framför pipmynningen, i olika hastigheter och på olika håll.

Flera skyttar att skjuta samtidigt i den nya stora skytteanläggningen i Staffanstorp. Foto: Max Steinar

Bioduken är tolv meter bred och bilden är knivskarp. I likhet med andra skyttebiografer fryser bilden efter ett skott. Då har man ett par sekunder på sig att se var skottet som är markerat med en röd prick tog. I en första omgång finns 40 olika sekvenser tillgängliga.  

Ägarna och initiativtagarna är Mattias Svensson, Beddingestrand och Tobias Jönsson, Kävlinge. De har tillsammans med deras fruar jobbat stenhårt för att förverkliga idén med en ny skytteanläggning, sedan det första spadtaget den 23 september.

I tillägg till skytteträning och jaktbutik kommer Anders Wanstrup från det danska jaktföretaget Korsholm finnas på plats en gång i veckan med information och försäljning av jaktresor.

Kikarsiktesföretaget Aimpoint som har sitt huvudkontor i Malmö, bara tio minuters bilresa från skyttebiografen har visat stort intresse och Tobias Jönsson berättar att de tänkt sig att använda anläggningen mycket framöver.

Mattias och Linn Svensson tillsammans med Tobias och Johanna Jönsson har lag ner cirka 13 miljoner kronor och mycket tid på att förverkliga en dröm.    Foto: Max Steinar
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser