Skador på viltstängslen i Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Vilstängslen i Gävleborgs län har ovanligt många skador i år, anledningen är den tuffa vintern. – Det varit en svår vinter. Det ser lite olika ut men det blir svåra skador när det är svåra väderförhållanden, säger Lennart Helsing, trafikinformatör på Trafikverket, till Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Polisinspektör Hans Olof Sundström berättar för Sveriges Radio P4 Gävleborg att en hårt drabbad sträcka är efter E4:an mellan Gävle och Söderhamn. Där är det omfattande skador på viltstängslet. 
Väghållaren kommer nu att kontaktas så att viltstängslet åtgärdas. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser