Skadestånd för tågdödad hund

Östersund (JJ) En man som fick sin jakthund överkörd av tåget förra året har fått klart med skadestånd från Trafikverket.

Myndigheten beklagar det inträffade och skriver i ett brev att ersättningen han får rätt till blir 28 684 kronor, vilket är betydligt lägre än de 51 779 kronor som jägaren själv har gjort anspråk på.

Beloppet som kommer att betalas ut baseras på den utredning som Trafikverket själva har gjort utifrån hundens värde och hur mycket mannen hade betalat för den pejlutrustning den bar vid olyckstillfället, skriver Östersunds Posten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser