Skadesköt fel älg

Kisa En 68-årig jägare skulle skjuta en älgkalv. Men av misstag skadesköt han en älgko. Mannen är misstänkt för jaktbrott.

Mannen bedrev på torsdagsförmiddagen licensjakt på älgkalv i Kinda kommun. Strax före klockan 11.00 ringde 68-åringen till polisen och berättade att av misstag råkat skadeskjuta en älgko. Jägaren lyckades dock spåra upp älgkon och kunde avliva den.

I juli förra året råkade en 30-årig jägare, på besök i Kinda kommun, skjuta en älgtjur av misstag. Han trodde att han siktade på ett vildsvin. 30-åringen fick böta 11 000 kronor, skriver Östgöra Correspondenten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser