Skadesköt fel älg

Kisa En 68-årig jägare skulle skjuta en älgkalv. Men av misstag skadesköt han en älgko. Mannen är misstänkt för jaktbrott.

Mannen bedrev på torsdagsförmiddagen licensjakt på älgkalv i Kinda kommun. Strax före klockan 11.00 ringde 68-åringen till polisen och berättade att av misstag råkat skadeskjuta en älgko. Jägaren lyckades dock spåra upp älgkon och kunde avliva den.

I juli förra året råkade en 30-årig jägare, på besök i Kinda kommun, skjuta en älgtjur av misstag. Han trodde att han siktade på ett vildsvin. 30-åringen fick böta 11 000 kronor, skriver Östgöra Correspondenten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser