Skadeskjuten norsk björn rör sig mot Sverige

Östersund (JJ) Den påskjutna björn som norska myndigheter varnat för ska vara ofarlig.

Under fredagen var det en norsk jägare som sköt björnen under skyddsjakt. Björnen har under sommaren rivit 50 till 60 får på olika platser i Meråker kommun. Den norska kommunen som gränsar mot Åre kommun.

Jaktlaget dödade dock inte björnen. Polis gick ut och uppmanade människor att vara försiktiga. Framförallt i området kring Stordalen där man sköt mot djuret.

Under lördagen har ett jaktlag försökt spåra upp björnen med hjälp av en jaktlabrador. Man spårade den i 9,5 kilometer. Men kom aldrig så nära att det gick att skjuta. Björnen ska ha rört sig upp mot Fossvatna som ligger cirka 2,5 mil från gränsen vid Storlien.

Jaktledaren Einar Kolden säger till adressa.no att björnen knappast är allvarligt skadad. Han säger vidare att man inte hittat något blod och att björnen verkar röra sig obehindrat.

Jakten avslutades under lördagskvällen och några planer på att återuppta den under söndagen finns inte. Man anser nu att björnen är ofarlig.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktlag bestulet på älgar

Jägarna i Hedens jaktlag i Norsjö i Västerbotten trodde inte sin ögon när de kom till älgslakteriet på torsdagsmorgonen – de skjutna älgarna hade stulits.
ANNONS ▼