Vådaskjuten jägare räddad på fjället

Ritsem (JJ) Den jägare i 45-års åldern som vådaskjutit sig själv i vaden, räddades med hjälp av en skoter. På grund av täta snöbyar tvingades en ambulanshelikopter från Gällivare att vända.

Jägaren sköt sig själ i vaden när han skulle stoppa ned sitt vapen i en ryggsäck avsedd för vapen. Olyckan skedde i trakterna av Ritsem i Lapplandsfjällen.

Den skadades jaktkamrat bröt sig in i en renvaktarstuga för att få skydd för den skadade och åkte sedan skidor i en halv mil och sedan vidare med skoter. Hela tiden kunde han få guidning från den skadade jägaren via komradio. Efter en äventyrlig skoterfärd där han vid ett tillfälle körde fast kom han till Ritsem där han kunde ringa efter hjälp. Jaktkompisen följde senare två fjällräddare tillbaka för att visa vägen.

På grund av täta snöbyar kunde ambulanshelikopter från Gällivare och Norge inte ta sig fram till mannen och tvingas vända tillbaka.

Under natten till söndag kunde jägaren räddas med hjälp av skoter.

Mannen är inte livshotande skadad och det finns ingen misstanke om brott, uppger SVT Norrbotten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser