Skabbräv attackerade hundägare

(JJ) En hundägare blev attackerad av en skabbräv under torsdagen. Attacken inträffade i Kisa när personen var ute med sin hund.

– Vi har beslutat att räven kan avlivas med stöd av jaktlagen, eftersom den är en fara för allmänheten. Vi har kontaktat Kinda kommun för avlivning av räven, sade Thomas Agnevik, polisens presstalesman, till SVT Nyheter/Öst under torsdagen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser