Sjuttonde björnen för björnhundarna

Jim Andersson och Robert Salomonsson med höstens sjuttonde och sista björn.Arvidsjaur (JJ) Sista lovliga björnjaktsdagen sköt Robert Salomonsson den sjuttonde björnen för sina hundar när han var jakt i Västra Kikkejaur tillsammans med Jim Andersson och Jonas Stenberg.

Jägarna hade inge färska uppslag utan valde att gå med hundarna i band och söka spår i ett berg där man tidigare sett att det fanns gott om blåbär och kråkbär.

Efter ett par timmar fick Robert se spår efter en björn som betat blåbär. Ungefär samtidigt hade Jim Andersson funnit färsk björnspillning och släppt Frisko. Med Urak och Frisko lösa på vad som senare skulle visa sig vara spåret efter samma björn gick det en bra stund innan Urak gav till några väckskall i ett område med stora stenblock.

Björnen gick omedelbart undan i cirka 700 meter innan den vände och började bukta tillbaka mot upptagsplatsen. På väg dit mötte björnen Robert som stod på pass och kunden skjuta björnen på cirka 60 meters avstånd. Björnhonan vägde 58 kilo. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser