Annons
Sjunde vargen skjuten i Ockelbo | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
5 år sedan Gävleborgs län
Sjunde vargen är fälld i Ockelbo, nu återstår en av de tilldelade vargarna. Jakttiden tar slut den 15 februari. (Foto iStock)
Sjunde vargen skjuten i Ockelbo
Ockelbo (JJ) På lördagen fälldes den sjunde vargen i Ockelbo/Åmot-reviret. Nu återstår bara en varg innan hela reviret är tomt på varg. – Vi har lagt ner en otrolig möda i det här, säger Per Mellström presstalesperson för vargjägarna i Gävleborg.
Det ursprungliga licensbeslutet togs i november av länsstyrelsen, då skulle sex vargar skjutas. Jägare påpekade sedan för länsstyrelsen att två vargar ändå fanns kvar i reviret. Då naturvårdare hittade spår och kunde ta DNA-prov efter två ytterligare vargar så togs beslut om att utöka jakten mellan 1-15 februari. Ett beslut som var i linje med det tidigare då målet hela tiden varit att göra sig av med hela reviret. På lördagen vid 14-tiden fälldes den sjunde vargen i reviret. – Vi hittade färska spår i vårt jaktområde och efter ett två timmar långt hunddrev så kunde en av våra skyttar fälla vargen, berättar Per Mellström som fungerar som talesperson för vargjägarna i Gävleborg. En varg återstår, men tiden är knapp för Per Mellström och hans jaktkollegor, till 15 februari har de på sig, skriver Arbetarbladet.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!