Sjundarevirvarg får jagas

Gnesta (JJ) Länsstyrelsen i Stockholms län beviljade i dag skyddsjakt på en varg i Sjundareviret. Däremot avslog Länsstyrelsen i Södermans län en skyddsjaktsansökan på varg i Sjundareviret.

Länsstyrelsen har i dag fattat beslut om att bevilja skyddsjakt på en vuxen varg i reviret, förutsatt att den inte är åtföljd av valpar. Skyddsjakten får bedrivas fram till den 11 september på Molstabergs gårds fastighet.

– Vi har nått en punkt där det bara är skyddsjakt som bedöms kunna fungera. Med tanke på hur omfattande skadorna har varit och den oskygghet som vargarna har uppvisat anser vi att det finns tillräckliga skäl för ett skyddsjaktbeslut, säger miljödirektör Göran Åström.

Enligt Göran Åström har Länsstyrelsen vidtagit ett antal åtgärder utan önskat resultat och deras bedömning är att nu bara är skyddsjakt som kan förväntas ha tillräcklig effekt.

Länsstyrelsen i Södermanlands län beslutade samtidigt att avslå den ansökan om skyddsjakt på samtliga vargar i den del av Sjundareviret som gäller Södermanlands län.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser