Sjukvårdsupplysning för hundägare

Nu vill regeringen att Jordbruksverket ska utreda möjligheten att inrätta ett system med jourtelefon för djurägare som behöver prata med en veterinär.

Tanken är att djurägare genom jourtelefonen både kan få rådgivning men även komma i kontakt med tjänstgörande veterinär, så att denne kan undersöka djuret.

– Detta är något som jag vet är efterfrågat. Du som hundägare ska kunna få hjälp om din hund plötsligt blir sjuk en söndagsmorgon. Hjälpen kan då antingen bestå av att någon berättar för dig hur du ska ta hand om hunden eller genom att du kommer i kontakt med den veterinär som har jouren. Detta är viktigt för att minska oron hos alla dem som äger och sköter djur, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Jourtelefonen kommer också vara en viktig del i den nya veterinära organisation som snart är på plats. Med fler privata veterinärer behövs ett system för att hålla samman organisationen, skriver ATL i sin nätupplaga.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser