Sixten – Årets SM-vinnare

Harsa (JJ) Det blev jämthunden Bissjöskogens Sixten, ägare Antti Kokko, Lövånger, som tog hem årets Svenska Mästerskap för älghundar. Det är första gången en hund från Västerbottens älghundsklubb vinner SM.

Årets SM-vinnarekipage; Bissjöskogens Sixten och Antti Kokko.
Trots tuffa förhållanden med en relativt gles och lättstött älgstam i området lyckades Sixten göra ett fullgott jobb i dag. Jämthunden segrade med en slutpoäng på 89,5 poäng.

Bland årets tio startande hundar var det bara Bissjöskogens Sixten, Västerbottens älghundsklubb och Ängabackens Ecco, Gävleborgs älghundsklubb som nådde hela vägen fram till ett förstaprisprov.

Det var glest med älg på markerna och flera av älgarna som hundarna hittade hade ingen lust att stanna kvar utan satte av i sken direkt.

Sixten visade prov på både envishet, hög jaktlust och förmåga att hantera kon och tjuren han skällde på trots att tjuren emellanåt var riktigt irriterad och jagade honom ordentligt.  

SM-tvåa blev Ängabackens Ecco med ett förstapris på 87,5 poäng. Bronset kneps av Högvaktens Tarzan som tog ett tredepris på 54,5 poäng.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser