Siri och Rikard vann Småhunds-SM 2017

Ydre (JJ) Det blev drevertiken Trumslagarboställets Siri med ägare och uppfödare Rikard Oskarsson, Valåkra som knep segern i årets Småhunds-SM. Siri skrapade ihop flest poäng i den tuffa konkurrensen

Årets mästare i Småhunds-SM.

Dreven har duggat tätt i skogarna utanför Ydre och det var ända in i det sista vem som skulle gå vinnande ur årets Småhunds-SM.

Alla hundarna presterade förstaprisdrev men det är många saker som ligger till grund för domarnas bedömningar.

Efter kollegium stod det dock klart att  drevertiken Trumslagarboställets Siri med ägare och uppfödare Rikard Oskarsson, Valåkra stod som segrare.

Siri gjorde två kanondrev på rådjur och Rikard Oskarsson visade prov på ordentlig dressyr med fina inkallningar.

Silvermedaljör blev dreverhannen Nillas Castor Cliff med ägare Sten Norberg, Röste. På tredjeplats kom taxtiken Mariebergs Vilda med ägare Brita och Carl Söderberg, Hölö.

I lagtävlingen vann drever, därefter tax följt av beagle och basset.

Se fullständig resulatlista här>>

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser