Sexårige Alvin var med och sköt björn

Åsele (JJ) Efter en spännande jakt kunde idag Robert Karlsson fälla en stor björnhane. Vid sin sida hade han 6-årige sonen Alvin.

Samtliga jägare såg björnen innan den fälldes. Fr v Mats Ottosson, Robert Karlsson och 6-årige Alvin, Erik Persson, Martin Ottosson och Anders Mikaelsson.

Sent i går kväll gjordes en björnobservation i Björksele. Martin Ottosson, kunde redan tidigt i morse släppa sina två gråhundar, Jack och avkomman Norton, 1,5 år, i björnspåren. Efter en timme hittade hundarna björnen och ett par timmars spännande jakt började.

– Vi hade gångstånd i flera timmar och hela gänget som var ute såg björnen. I slutet började min gamla hund Jack bli efter. Men Norton fortsatt, även om han kanske höll lite väl stort avstånd. När klockan började dra sig om 08.30 kom värmen och jag började överväga att försöka kalla in hundarna.

– Men då fick vi en perfekt avslutning, Robert Karlsson hade tagit ett pass på en stickväg med 6-årige Alvin. De fick björnen på 60 meter och Robert kunde utan dramatik fälla björnen. Alvin som hade varit med sedan klockan 04 var då lite trött, men när björnen var skjuten var han jätteglad och ivrig. Jättekul att han fick vara med om en lyckad björnjakt.

Björnen var en rejäl hane på fina 190 kg.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser