Sex vildsvin på reservpasset

Magnus Swartz hade en minst sagt lyckad jaktdag i Skåne. Under ett drev lyckades han fälla sex vildsvin.

Magnus Swartz med sina sex vildsvin och hunden Harry.

Magnus Swartz var bjuden på drevjakt i norra Skåne. Han fick ett pass tilldelat men hittade inte dit utan tog sig istället till ett reservpass i mycket dåligt skick. Det skulle visa sig vara oerhört lyckosamt även om de inte verkade så först.
– Det var ett torn som var så dåligt att det inte ens gick att stå i det. Men jag gick ner och hämtade lite granris och då fick jag lite fotfäste.

Plötsligt kom de på rad

När drevet gick hörde Magnus hur det smällde från de andra passen.
– Jag tänkte att det här kommer aldrig gå vägen, men så plötsligt! Då kom det 25-30 vildsvin på rad, berättar Magnus.
Magnus sköt två som föll direkt, men den tredje kunde han inte se var den la sig.
– Jag rapporterade in på radion och 5-10 minuter senare var en hundförare på plats och ropade att han hittat nummer tre. Då släppte en sten från mitt hjärta och så var vi med i matchen igen.
En stund senare kom det två vildsvin till. Magnus la dem fint bland de andra, men det tog inte stopp där.
– När drevet gick mot sitt slut kom också nummer sex som även den stannade på plats. Det var en helt fantastisk jaktdag som jag aldrig kommer att glömma, säger Magnus Swartz.
Under jakten fälldes elva vildsvin, varav sex av Magnus.
AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser