Sex vildsvin på reservpasset

Magnus Swartz hade en minst sagt lyckad jaktdag i Skåne. Under ett drev lyckades han fälla sex vildsvin.

Magnus Swartz med sina sex vildsvin och hunden Harry.

Magnus Swartz var bjuden på drevjakt i norra Skåne. Han fick ett pass tilldelat men hittade inte dit utan tog sig istället till ett reservpass i mycket dåligt skick. Det skulle visa sig vara oerhört lyckosamt även om de inte verkade så först.
– Det var ett torn som var så dåligt att det inte ens gick att stå i det. Men jag gick ner och hämtade lite granris och då fick jag lite fotfäste.

Plötsligt kom de på rad

När drevet gick hörde Magnus hur det smällde från de andra passen.
– Jag tänkte att det här kommer aldrig gå vägen, men så plötsligt! Då kom det 25-30 vildsvin på rad, berättar Magnus.
Magnus sköt två som föll direkt, men den tredje kunde han inte se var den la sig.
– Jag rapporterade in på radion och 5-10 minuter senare var en hundförare på plats och ropade att han hittat nummer tre. Då släppte en sten från mitt hjärta och så var vi med i matchen igen.
En stund senare kom det två vildsvin till. Magnus la dem fint bland de andra, men det tog inte stopp där.
– När drevet gick mot sitt slut kom också nummer sex som även den stannade på plats. Det var en helt fantastisk jaktdag som jag aldrig kommer att glömma, säger Magnus Swartz.
Under jakten fälldes elva vildsvin, varav sex av Magnus.
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser