Uppdaterad: Sex vargar skjutna i Dalarna

Falun (JJ) Sex vargar har skjutits i årets licensjakt på varg i Dalarna. Två återstår av tilldelningen.

En av dagens fällda vargar i Dalarna var en hanvalp.

I Dalarna är det i Lövsjöreviret i Ludvika kommun som jakt på varg är tillåten. Men eftersom en varg hållit sig utanför revirets gränser och eftersom jakten innebär att hela reviret ska tömmas så har nu också jaktområdet utökats.

Totalt får åtta vargar skjutas i Dalarna. Redan den första dagen, i lördags, sköts en varg, och under söndagen ytterligare tre vargar.

På trettondagen meddelade länsstyrelsen att ytterligare två vargar har fällts, vilket innebär att sex av de totalt åtta vargar som tilldelats i årets licensjakt är skjutna.

Båda vargarna som fälldes i dag var valpar. En fälldes på tryckjakt och en fälldes på hundarbete. Enligt uppgift till Jaktjournalen är Länsstyrelsen något förbryllad eftersom det hittills inte fällts något alfadjur men flera vuxna vargar som är mer än ett år gamla.

Jakten fortsätter imorgon och förhoppningen är att om de två kvarvarande vargarna på tilldelning fälls, kommer Lövsjöreviret för tillfället vara tömt på varg.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser