Sex år för dödsskott

Malmö (JJ) Hovrätten i Malmö anser att det var med avsikt som en man sköt ihjäl sin jaktkamrat i en jaktstuga i Skåne förra året. Den 52-åriga mannen dömdes till sex års fängelse för dråp.

I tingsrätten dömdes 52-åringen till ett års fängelse för grovt vållande till annans död.Mannen som accepterade tingsrättens dom tänker nu överklaga hovrättsdomen.
Mannens advokat anser att det måste ställas mycket höga beviskrav för att döma någon för uppsåtligt dödande. Advokaten vill även häva hovrättens beslut att häkta 52-åringen.

Två promille
Anledningen till att domen skärptes av hovrätten var teknisk bevisning som visade att bössmynningen var tryckt mot offrets kropp när skottet avlossades.
Undersökningen har även visat att det inte fanns någon ovänskap mellan offret och 52-åringen.
De båda hade konsumerat ansenliga mängder sprit och öl. 52-åringen hade mer än två promille i blodet i samband med att skottet avlossades.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser