Senaste vargnytt

Kungsbacka (JJ) Här har vi samlat de senaste vargnyheterna.

Alpha male timber wolf in winter

Länsstyrelsen i Norrbotten har fått ta emot hot på grund av vargfrågan. Med anledning av att en varg invandrad varg rört sig i trakterna av Arvidsjaur har någon skrivit ett meddelande på myndighetens sida för rovdjursobservationer.

”Rör ni vargen dör ni”, lyder meddelandet, rapporerar P4 Norrbotten.

Saken är polisanmäld men i nuläget har polisen ingen kännedom om vilken IP-adress det är på datorn som meddelandet skickats ifrån.

286 vargar har hittills konstaterats i den pågående spillningsinventeringen i Sverige, rapporterar Svensk Jakt.

Den norska siffran är från förra vintern och visade att landet hade minst 105 vargar, skriver norska Nationen. Sedan föddes förra årets kull och i vinter skjuts 42 vargar i licensjakt.

DNA efter räv i hästhage

En varg får skjutas i kommunerna Pöytyä, Oripää och delar av Loimaa, skriver finska Yle Nyheter. Skyddsjakten är beslutad eftersom en vargflock gjort flera besök inom bebyggelse.

Tidningen Hippson skriver att länsstyrelsen konstaterat DNA-spår efter räv i den hage där hästar skrämdes i Rackstadreviret i Värmland.

Människor lokalt tror att det är varg som varit i hästhagen och därför söktes skyddsjakt.

– Det finns ingen dokumentation som visar på att vargar har varit inne i hagen, säger Maria Falkevik på länsstyrelsen till Hippson.

Varg i Belgien

En vargtik har dykt upp i Belgien, skriver abcnyheter.no. Den märktes med GPS-sändare i Tyskland 2016 och ska ha marscherat 50 mil på tio dagar, rakt igenom Nederländerna, och in i den nordligaste delan av Flandern.

Det uppges vara den första vargen i Belgien på 100 år.

Länsstyrelsens personal i Kalmar har konstaterat att en varg rör sig i länet. Senaste observationen är gjord på gränsen mellan Kalmar och Blekinge.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser