Nytt nummer

Senaste numret av Jaktjournalen

Det är högsäsong för vakjakt och Jaktjournalen hänger på en halvhemlig profil till vildsvinsåteln. På Stöttingfjället jagas det bäver och i Värmlands gränstrakter blir det jakt på vårbock.

Som vanligt bjuder vi på fullspäckade nyhetssidor, tips och trick.

Jaktjournalen kikar närmare på tunga projektiler till hagelbössan, det vill säga slug. Besöker ett labb i nattlig jakt på trikiner och så blir det ett minireportage från IWA-mässan.

Jaktreportage får du i form av vakjakt på vildsvin, bäverjakt, älgjakt och vårbocksjakt. Dessutom närmar sig finalen i Rovdjurskampanjen.

Vår husveterinär Anna Pamuk går igenom hur man gör hälsokontroll på sin jakthund. Även för den inbitne hundägaren kan det ibland vara svårt att avgöra hur hunden mår.

Månadens hund är Susanne Magnusson och Patrik Anderssons Gordonsetter Svitjods Rebel som 2021 vann fält-SM för stående fågelhundar.

Mat, mässpecial och vapen

Medarbetare Mikael Grennard är som vanligt vild i köket och i detta nummer låter han viltköttet flörta med det asiatiska köket.

Vapentestet är en dubbelstudsare från Chapuis Armes.

Sist men inte minst – Jaktjournalen är officiell mässtidning för Elmia Game Fair! Läs allt inför mässan som närmar sig med stormsteg.

Klicka på bilden för att komma till blädderex!