SD vill skapa en viltvårdsmyndighet

Stockholm (JJ) Vid ett möte i går stödde Sverigedemokraterna Alliansens yrkande om att lyfta ut bildandet av en viltvårdsmyndighet ur budgetprocessen. I ett pressmeddelande hävdar SD att jakten är en viktig fråga som berör många människor.

Sverigedemokraterna stödde Alliansens utskottsinitiativ på Miljö- och Jordbruksutskottets möte, tisdag den 2 december, om att lyfta ut ett yrkande om en viltvårdsmyndighet ur budgetprocessen, vilket i sig möjliggör att vi i Sverigedemokraterna kan vara med och driva frågan när den återkommer i motionsform.

Runar Filper, jaktpolitisk talesperson kommenterar:
– En så stor och viktig fråga som jakt, som berör så många människor i stora delar av landet bör inte hanteras av en stor statlig myndighet med så många olika ansvarsområden. Ansvaret bör ligga på en renodlad myndighet för jakt- och viltvårdsfrågor. Det skulle tillföra en landsbygdsförankring som skapar underlag för en bättre dialog med regionala myndigheter, jägarorganisationer och landsbygdsbor i övrigt.

– Vi i Sverigedemokraterna vill verka för en myndighetsutövning som håller ihop Sverige, hellre än att sprickan mellan stad och landsbygd växer. En ny jaktmyndighet ser vi som en del i denna strategi. Vår starka vågmästarställning i Riksdagen ger oss just nu utmärkta möjligheter att driva denna fråga. 

Runar Filper, jaktpolitisk talesman (SD)
Anders Forsberg, landsbygdspolitisk talesman (SD)

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser