Schillerstövare vann Räv-SM

Fegen (JJ) Det var verkligen ett utmanande före på årets upplaga av Räv-SM som avgjordes i sydostliga delarna av Halland. Efter en kanonprestation i skogan andra jaktdagen kunde en schillerstövare till slut knipa SM-täcket.

Klinton och Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors segrade Räv-SM 2016. Foto: Joakim Martinsson

Vinnare av Räv-SM 2016 blev schillerstövaren Klinton med ägare Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors som tog en elitetta på 55 respektive 61 poäng. Andreas var uppenbart tagen av segern.

– Jag är omtumlad. När det väl sjönk in på rummet kramade jag om Harry (Klinton) och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte fällde en tår. En så fruktansvärt skön känsla. Detta är min första jaktchampion och mitt första SM, säger han.

På andra plats kom Finnstövaren Hultavikens Putte med ägare Reine Karlén, Falköping. Putte drev också hem en elitetta men egenskapspoängen (53+55) räckte inte hela vägen.

Tävlingen arrangerades i år av Hallands stövarklubb som gjorde ett bra jobb.

JJ:s Joakim Martinsson fanns på plats under hela tävlingshelgen och ett utförligt reportage kommer i Jaktjournalen fram över.

Se hela resultatlistan från tävlingen här>>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼