Schillerstövare vann Räv-SM

Fegen (JJ) Det var verkligen ett utmanande före på årets upplaga av Räv-SM som avgjordes i sydostliga delarna av Halland. Efter en kanonprestation i skogan andra jaktdagen kunde en schillerstövare till slut knipa SM-täcket.

Klinton och Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors segrade Räv-SM 2016. Foto: Joakim Martinsson

Vinnare av Räv-SM 2016 blev schillerstövaren Klinton med ägare Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors som tog en elitetta på 55 respektive 61 poäng. Andreas var uppenbart tagen av segern.

– Jag är omtumlad. När det väl sjönk in på rummet kramade jag om Harry (Klinton) och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte fällde en tår. En så fruktansvärt skön känsla. Detta är min första jaktchampion och mitt första SM, säger han.

På andra plats kom Finnstövaren Hultavikens Putte med ägare Reine Karlén, Falköping. Putte drev också hem en elitetta men egenskapspoängen (53+55) räckte inte hela vägen.

Tävlingen arrangerades i år av Hallands stövarklubb som gjorde ett bra jobb.

JJ:s Joakim Martinsson fanns på plats under hela tävlingshelgen och ett utförligt reportage kommer i Jaktjournalen fram över.

Se hela resultatlistan från tävlingen här>>

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser