Schillerföreningen jubilerar med rävmästerskap

I år är det 100 år sedan Per Schiller visade upp sin första schillerstövare på en utställning. Svenska Schillerföreningen kommer under året att fira 100-årsjubilet vid flera tillfällen. Först arrangerar man ett Rävmästerskap.

Den 3 mars kommer schillerföreningen, i samarbete med Västergötlands Stövarklubb, att arrangera sitt rävmästerskap i Holsljunga, strax söder om Svenljunga. Tio platser finns till mästerskapet och meriterna på rävprov kommer att bli avgörande för vilka hundar som får starta.– Hundägarna kommer att kunna tillgodoräkna sig prov fram till den 15 februari, därefter påbörjar uttagningarna av de anmälda hundarna, berättar schillerföreningens Ingvar Larsson, Svanesund.Västergötlands Stövarklubb som arrangör och svarar för både provmarker och domare. Arrangemanget blir ett genrep inför nästa års Räv-SM som är öppet för alla stövarraser.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser