Schiller attackerad av varg under rävjakt | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan vargattack
Sabaton blev biten i låret, korset och runt könet. Foto: Privat
Schiller attackerad av varg under rävjakt
"Frågan är hur han tar det psykiskt"

Tvååriga schillerstövaren Sabaton attackerades av varg i Värmland under rävjakt. Han fick flera allvarliga bett i bakdelen av kroppen.

Björn Nilsson och hans hund var på rävjakt i Storfors jaktklubb förra söndagen och man släppte Sabaton mellan Nykroppa och Storfors.
Hunden har utvecklats mycket fint och hade tidigt att stort sök. Senaste tiden har han också börjat markera vid gryt på ett sätt som Björn är mycket nöjd med.

– Han drev och det kom till ett gammalt känt gryt. Då skällde han där. Sedan trodde jag att han bröt, för han började springa efter en skogsväg. Jag och kompisen hoppade in i bilen för att åka och genskjuta honom, berättar björn.

Skallindikatorn plingade

Björn Olsson

Plötsligt plingade skallindikatorn i pejlarna.

– Det var konstigt, att han skulle ha tagit upp igen. Efteråt förstår jag att skallindikatorn gick igång när han attackerades av varg, säger Björn.

Han och jaktkompisen lyckades med intentionen att genskjuta Sabaton, för han kom rusande i full fart efter vägen. Men han stannade inte hos sin husse, utan var så stressad att han sprang till bilen för att söka skydd.

– Vi såg direkt att han hade en skada i höger lår, på framsidan. När jag kom hem upptäckte jag att det sipprade ut blod på flera ställen i korset, i låret och runt pungen på honom, berättar Björn.

Nära Lokareviret

Sabaton var rejält låg efter attacken.

Veterinären konstaterade vargattack, precis som länsstyrelsens besiktningsman.

– Benet svullande upp och det kändes som det var fyllt av vätska, men veterinären förklarade att det var gaser som bildas. Han verkar klara sig fysiskt, men frågan är hur han tar det psykiskt, säger Björn.

Området ligger i närheten av Lokareviret.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!