SCA häver sin avstängning av Robin

Ramsele (JJ) Skogsbolaget SCA backar om avstängningen av Robin Strömqvist och hans hundar. - Jag är mycket nöjd, jag får börja jaga älg i höst, säger Robin Strömqvist.

Robin Strömqvist får jaga älg redan i höst. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade på onsdagen om Robin Strömqvist som stängts av helt från både älg- och björnjakt på SCA:s marker i Ångermanland.

Läs artikeln här.

Robins uppfattning är att bolagets företrädare agerat utifrån skrönor som florerar kring Robin och hans jakt.

På onsdagseftermiddagen träffades Robin och SCA:s förvaltare, Ruben Karlsson.

Strålande glad

Jaktjournalen har inte lyckats nå Ruben Karlsson för en kommentar, men Robin är strålande glad efter mötet.

– Det var ett konstruktivt möte, där jag fick förklara hur jag ser på det skitsnack som förekommit om mig. Jag får börja jaga älg redan i höst och hundarna är inte avstängda från SCA:s marker, säger Robin.

I augusti nästa år ska han och förvaltaren träffas för att diskutera den förestående björnjakten.

– Man uppskattar att jag har duktiga hundar och finns till hands. Jag kommer att få ta eventuella eftersöksuppdrag på björnar redan i år, säger Robin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser