Sätter upp tre kilometer elstängsel för att hålla ute vildsvinen

Finspång (JJ) Finspångs golfklubb investerar nu i elstängsel för att slippa dyra skador på golfbanan. Under en längre tid har vildsvinen bökat sönder marken i området. Nu ska totalt tre kilometer elstängsel sättas upp.

– Det har varit ett pågående problem sedan i somras. En ren katastrof. Dels tar det trefyra timmar för vår banpersonal att återställa banorna varje gång, dels ser det ändå trist ut efteråt när vi lappat ihop jorden och gräset, säger Jonas Abrahamsson, klubbchef för Finspångs golfklubb till Folkbladet Östergötland.

Elstängselinvesteringen kostar klubben 30 000 kronor och ska sättas upp den här veckan.

Även lokala jägare har försökt jaga vildsvinen men inte lyckats skjuta ett enda än. Enligt Jonas Abrahamsson rör det sig om omkring 30-40 vildsvin som besöker golfbanorna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser