Sätter in drönare och värmekamera mot vildsvin

Bråvikens golfklubb ska använda sig av drönare, värmekamera och jägare för att få bort vildsvinen från golfbanan.

Ledningen för Bråvikens golfklubb är rädd för att vildsvinen ger sig på greenerna. Arkivb ild: Gettyimages

Norrköpings Tidningar rapporterar i sin pappersupplaga att vildsvin den senaste tiden besökt banan och de har bökat upp områden med lite längre gräs.

– Och det är tur, för vi skulle absolut inte råd med att de förstör greenen. Det är omkring en månads reparationstid och mycket underarbete, säger klubbchef Janne Monier till Norrköpings Tidningar.

Problem med stängsel

Att sätta upp stängsel är inget alternativ, enligt Monier.

– Problemet – enligt jägarna – är att när grisarna väl kommer in kommer de inte ut, säger han till tidningen.

Man har gjort flygningar med drönare, men hittills har kameran bara registrerat vildsvinens stigar i vassbälten.

– Jag har köpt en ny bil och upptäckte att jag har värmekamera i den. Jägarna blev glada, för deras var inte så värst bra. I framtiden kanske vi får se till att någon av killarna som sköter om banan skaffar jaktlicens, säger Janne Monier till Norrköpings Tidningar.

AKTUELLT

Krönika: Klent gensvar – vem hade förväntat sig nåt annat!

För tio år sedan skapade den lokala jaktvårdskretsen där jag bor en jourgrupp, vars avsikt var att stå till tjänst när lantbrukare fick problem med vildsvinsskador. Ett antal jägare, mig själv inkluderad ”utbildades” i Skåne och kom hem med höga förhoppningar om att detta skulle bli bra.

Nytt fall av CWD på älg upptäckt

Ytterligare en älg med CWD-smittan har upptäckts i Norrbotten, rapporterar länsstyrelsen. Det rör sig om en äldre älgko som avlivats sedan den uppträdde misstänksamt.

Annonser