Samtliga misstänkta i påstådda jakthärvan släppta

Västmanland (JJ) Nu alla fem misstänkta i den så kallade jakthärvan i Västmanland släppts ur häktena.

SVT Västmanland rapporterar att åklagare Lars Magnusson beslutat att den femte mannen ska bli fri.

– Risken att mannen skulle förstöra bevis eller försvåra utredningen är inte så stor om man ställer det mot den skada det innebär att han sitter häktad, därför släpps han, säger åklagare Lars Magnusson till SVT.

På måndag skulle det enligt planen komma besked om eventuellt åtal. Men så blir det inte, eftersom polis och åklagare väntar på analyssvar.

Det var den 26 oktober som fem män greps i den norra delen av Västmanland. De anklagas för illegal jakt på rovdjur. Hittills har inga faktiska bevis presenterats.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser