Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

De båda björnskyttarna. Till höger Björn Lindqvist, den andre okänd för JJ.

Ralph Persson, bor och jagar normalt i skogarna runt Ljusdal i Gävleborgs län, ändrade sina planer inför årets premiär och åkte istället till Jämtland.

– Jag vet att tilldelningen blir snabbt fylld hemma i Gävleborg och jag skadade också ett knä i helgen när jag dansade kosackdans. Men det är på bättringsvägen och nu har jakten startat på allvar även för mig och mina kompisar, säger Ralph.

När RJ fått tag på björn började det direkt att gå undan och bukta runt över flera rågångar till andra jaktområden.

– Det här var ju tidigt på morgonen så det var svårt att få tag på folk. Men till slut blev det ståndskall inne på Sörviken och vi bestämde då att jägarna där skulle få ta över jakten och försöka avsluta, vilket de också gjorde. Hur stor björnen är vet jag inte bara att det är en hane och att den blev skjuten inom Jämtlands område 2B, förklarar Ralph.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼