Samarbete gav jägarna en björn!

Johan Öhman, Hasse Nordström, Roger Andersson, Robert Salomonsson, Peter Mårtensson, Jimmy Mårtensson, Staffan Skoglund, Martin Ottosson, Bo-Erik Hjärpe. Dorotea (JJ) Ett kompisgäng med bland annat björnjägarna Robert Salomonsson, Johan Öhman och Jimmy Mårtensson jagar björn i Västerbottens inland kring skogarna i Dorotea. I måndags gick killarna med sina hundar i band när Martin Ottosson fick napp med sin gråhund Jack.

Martin släppte sin hund som tog upp och började skälla fast ståndskall efter 400 meter. Martin såg björnen på cirka 150 meters avstånd men valde att gå tillbaka och hämta Robert Salomonsson som ville komma fram för att filma björnen. När de båda smög fram fick björnen vind av jägarna och gick undan.

Robert släpper då sin hund Frisko som brukar få björnarna att stanna, men den här björnen valde att gå undan snabbare och började dessutom att bukta.

Den passerade först Hasse Nordström så nära att han kunde se ryggen på björnen. När björnen gjort ytterligare en bukt och skulle korsa en väg stod Staffan Skoglund, på pass och avslutade jakten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser