Salomonssons hundar skällde på två björnar

Örnsköldsvik (JJ) I morse var Daniel Gustavsson Ursjö, norr om Örnsköldsvik ute och jagade med sin hund. Det blev ståndskall, men efter ett tag slutade hunden och han misstänkte björn. Han ringde efter Robert Salomonsson, Borgafjäll, och ett par timmar senare släppte Robert två hundar, efter ett tag började de skälla på var sin björn...

– Jag släppte Urak och Gnistra på platsen där Daniels hund skällt, jag märkte direkt att de markerade spår men hundarna delade på sig och snart började båda att skälla. Det gick fram och tillbaka och till slut gick Gnistra över en väg med en stor björn, men det var för långt att skjuta, berättar Robert.

Senare kom även Urak över vägen med en stor björn. Nu blev jägarna förvånade och efter ett tag gick gångstånden bara 50 meter ifrån varandra. Sedan blev det ståndskall och båda björnarna gick ihop.

– Plötsligt stack ena björnen med Urak och Gnistra efter sig. Det blev gångstånd och till slut kom de rakt på Mats Edman som kunde skjuta björnen på kort avstånd.

Björnen var en hane på 214 kg.

– Daniel undrade om vi inte skulle släppa på den andra igen, men Urak är gammal och Gnistra på tre ben så vi nöjde oss med denna björn, berättar Robert.

Mats Edman sköt även en björn för Roberts hundar på premiärdagen uppe i Borgafjäll.

Daniel Gustavsson, skytten Mats Edman och Robert Salomonsson fick idag uppleva ståndskall på två björnar samtidigt.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser