Sällskapshund vargdödad utanför Stockholm

Adelsö (JJ) En sällskapshund attackerades av vad som ögonvittnen beskriver som varg, i torsdags kväll på Adelsö utanför Stockholm. Hunden dog av sina skador.

Enligt ett ögonvittne som satt på vakjakt efter vildsvin, dök en varg upp på gärdet cirka 200 meter från jägaren. Jägaren kunde följa vargen när den rörde sig mot en gård.

När vargen försvunnit in på gårdsplanen hörs ett skrik som om en hare tas av en räv och efter en stund kommer vargen tillbaka över gärdena.

Samtidigt som detta sker öppnar de som bor på gården dörren och finner deras yorkshireterrier svårt sargad. Hunden dör på väg till veterinären.

Jaktjournalen har talat med Länsstyrelsens rovdjurshandläggare som berättar att hunden nu är skickad till SVA för obduktion. Man har säkrat spillning i närheten som ska DNA-testas. Det har också kommit in vargobservationer från området som styrker misstankarna om att det rör sig om ett vargangrepp.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser