Sällskapshund sköts under jakt

Hyltebruk (JJ) Under julhelgen avlossades skott mot en sällskapshund utanför Hyltebruk i Halland. Hunden träffades av flera hagel.

Händelsen är nu polisanmäld.

– Vi har rubricerat händelsen som skadegörelse och framkallande av fara för annan. I övrigt och i dagsläget kan jag inte säga något mer om utredningen, säger Klas Källström, stationsbefäl vid lokalpolisen i Falkenberg till tidningen Hallandsposten.

Det var på annandagen en person rastade sin sällskapshund längs med en väg utanför Hyltebruk. I området pågick småviltsjakt och plötsligt avlossades ett skott från en av de deltagande jägarna. Blyhagel träffade hunden även om skottet enligt Hallandsposten inte var direktträff.

Hunden överlevde men fördes till veterinär för vård.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser