Säljer 40 år gammalt uppstoppat lodjur

Dalarna (JJ) Ett lodjur som sköts för 40 år sedan finns till salu för 20 000 kronor.

Det finns bara ett uppstoppat lodjur till salu på Blocket just nu.

Dala-Demokraten skriver om Tommy Hultgren i Dala-Järna som säljer ett uppstoppat lodjur på Blocket.

Det har inte varit alldeles enkelt att skapa förutsättningar för försäljningen.

– Jag har haft lite problem med att fixa ett sådant intyg som krävs, CITES-intyg kallas det. Men till slut fick jag ett från Jordbruksverket, berättar Tommy Hultgren för Dala-Demokraten.

Nu är lodjuret chipmärkt och okej att sälja.

Sköts 1978

Det tros vara fällt i Morberget i närheten av Nås 1978. Jägaren som sköt och stoppade upp sitt byte avled och då fick Tommy ta över lodjuret.

– Jag tror kanske inte att jägare är så intresserade, eftersom de är vana vid det. Jag skulle tippa på att någon utlandsfödd kanske vill köpa som tycker att lodjur är lite exotiska, säger Tommy Hultgren till Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser