Sako återkallar felaktig ammunition

Stockholm (JJ) Ett fel vid tillverkning av Sako Hammerhead i kaliber 308Win, med kulvikt 11,7 gram har upptäckts.

Batchnumret är stämplat på insidan av locket till patronasken.

Sako Cartridges återkallar nu en tillverkningsbatch av Sako Hammerhead, kaliber 308Win, med kulvikt 11,7 gram. Detta sedan några patroner upptäckts ha laddats med för lite krut eller inget krut alls.

Batchnummer är 120315, försäljningen är stoppad och Sako Sweden återkallar samtliga patroner ur denna batch. Produktionsfelet och återkallandet gäller endast denna ammunitionstyp ur just denna tillverkningsbatch. All annan Sako-ammunition är säker att använda.

De aktuella patronerna har levererats till Sako Sverige från och med juni månad. Även aktuella butiker är kontaktade och kunder som köpt aktuell ammunition kan lämna in den i närmaste jaktbutik. Varje ask ersätts med två nya askar, oavsett antal kvarvarande patroner i asken.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼