Saknade licenser – döms för vapenbrott

Östergötland (JJ) En man döms för vapenbrott för två jaktvapen han saknade licens på.

Mannen saknade licens på en hagelbössa och ett kulvapen. Arkivbild: Gettyimages

Norrköpings Tidningar berättar att mannen i samband med en flytt kom på att de flesta vapen han hade i sitt vapenskåp inte använts på 20 år.

Han lämnade in två bössor, ett kulgevär och ett hagelgevär, till en vapenhandlare och det blev starten på en rättsprocess mot mannen.

Det visade sig att han saknade licens på de två bössorna.

Dömd i hovrätten

Han åtalades och dömdes för vapenbrott i tingsrätten. Domen överklagades och mannen hävdade att polisen fört in felaktiga uppgifter på hans förteckning över vapenlicenser.

Hovrätten finner dock inga skäl att tro att polisen gjort fel och fastslår tingsrättens utslag, villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼